събота, 11 май 2013 г.

Идеята за Boho Bazar ProjectЪ или завръщане към естетиката на времетоЦветница е. Неделя следобед. Хората се разхождат с цветните си празнични усмивки, радват се на прекрасното време и закачливата игра на вятъра по пътя за морската градина. Аз обаче имам други планове за прекарване на неделният следобед – участие във Великденски арт-базар организиран от BohoChic House .
Това ще бъде шестото ми подобно участие в Boho Bazar ProjectЪ, където “Ъ”-то не е печатна грешка, а концепция, носеща носталгията по миналото. Въпреки това вълнението и ентусиазмът е като при първият път. Никога няма да забравя денят на първото ми участие в базара – 16-ти декември 2012г – ден изпълнен с толкова позитивно настроение, нежна предколедна романтика и уникална винтидж атмосфера на Бистро ЕВРОПА. Енергията, която носят подобни събития е толкова силна, изпепеляваща, зареждаща, че те кара да се пристрастиш към тях като към наркотик. Нека го нарека така – наркотик към сантимента на времето, който ни липсва.
 
За мен е наистина огромна чест да бъда участник всеки път и това ме мотивира за нови творчески вдъхновения и идеи. И когато видя звездната светлина в очите на поредният доволен клиент купил парченце от моята душа си казвам – “значи, има смисъл. Трябва да продължавам да творя и да подарявам изкуството си на хората”. И тук е момента да изкажа моите искрени благодарности към организаторката на това различно социално, артистично и алтернативно пазарно пространство – Ани Иванова. 


Тя е един от първите хора, които ми подадоха ръка и повярваха в моите цветни вълшебства от текстил. Сещам се за една интересна сентенция на Паулу Коелю Когато човек силно желае нещо, цялата Вселена му съдейства.”. Ани беше моята вселена, която превърна Мария Добрикова в Movik Art, а несигурното момиче, което обича да шие в творец готов за всякакви креативни предизвикателства. Представете си каква артистична и голяма душа трябва да има човек за да се чувства щастлив само от факта, че е дал възможност за изява на много неизвестни местни автори.


Базарите на Boho Chic House са мястото-платформа, където успях да се докосна до мечтата си, а именно да превърна най-любимото си хоби в “професия”. И щом намесихме думата “професия”, с нея идва и думичката “бизнес”. Тогава повечето от вас веднага биха си задали въпроса каква е финансовата изгода от този “бизнес”, достатъчно обосновано ли е подобно участие в базари...с други думи вместо за изкуство ще си говорим за цифри. Не обичам Цифрите, още от дете, обичам Думите! И пак се сещам за един оригинален цитат от “Малкият принц”. "Възрастните обичат цифрите.Ако кажете на възрастните: "Видях една хубава къща от розови тухли със здравец по прозорците и с гълъби на покрива...", те не могат да си представят тази къща. Трябва да им кажете: "Видях една къща, която струва сто хиляди франка." Тогава възкликват: "Колко хубаво!" 
Може би ако опиша базарите на Boho Chic House с думи като  уникални, уютни, сантиментални, естетични, романтични, едва ли някой ще се впечатли. Но ако обявя трицифрена сума от реализираните продажби, повечето ще реагират:”Уау! Това е наистина много интригуващо!”
Определям себе си като щастлив човек, защото всяка сутрин след като целуна двете си прекрасни деца, се занимавам с това, което ми доставя най-голямо удовлетворение.

Според мен идеята на Boho Bazar ProjectЪ е не само среща на местни автори-творци, това е среща на авторите с мечтите им. Това е наистина уникална платформа, пространство и концепция за креативен начин на живот. И това, че всеки път съм част от нея ми дава сили да вярвам, че звездите са много по-близо до нас отколкото си мислим.


Няма коментари:

Публикуване на коментар